Wandelstokkopen.nl steunt “Lopen voor Lyme”

Lopen voor Lyme

De ziekte van Lyme is een multi systeem aandoening, die in verschillende fase kan verlopen. Veroorzaakt door de Borrelia Bacteria is de ziekte van Lyme de snelst groeiende infectieziekte van Europa.

“Lopen voor Lyme” is een wandel en hardloop event voor Nederlandse chronische Lyme patiënten. De deelnemende teams proberen zoveel mogelijk funding op te halen voor de patiënten waar ze voor lopen.

De eerste editie van Lopen voor Lyme vindt plaats op zaterdag 9 april 2016 op het Henschotermeer te Woudenberg.
Het doel: creëren van Lyme awareness en het ophalen van funding voor het bekostigen van (buitenlandse) behandelingen, medicijnen, onderzoeken en dergelijke. Al het gedoneerde geld gaat direct naar de patiënten toe, dus geen tussenkomst van stichtingen of andere partijen.

Team Powerhouse”
Lianne, 24 jaar, nu 3 jaar chronische lyme en een co-infectie. Wat in beginsel met een nierbekkenontsteking werd afgedaan bleek inmiddels chronische lyme te zijn geworden. Na de nodige ziekenhuis bezoeken is ze nu onder behandeling van een orthomoleculaire arts.

Lianne heeft haar studie, technische bedrijfskunde opgegeven en kan niet meer voor zichzelf zorgen. Lopen gaat heel moeilijk en daarom heeft ze een rolstoel nodig voor de langere stukken. Tevens heeft zij Alzheimer light en veel overgevoeligheden voor voeding ontwikkeld.

Wij van wandelstokkopen.nl vinden Lyme een serieuze ziekte waar mensen nog te weinig van weten en wij willen graag “Lopen voor Lyme” sponsoren. Van iedere wandelstok die door u word besteld op www.wandelstokkopen.nl of www.wandelstokkopen.be doneren wij €1,- aan “Team Powerhouse”