iDeal
De betaalmethode werkt bij iedere bank hetzelfde. Elke consument die internetbankiert bij een bank die met iDeal werkt, kan er eenvoudig mee betalen. In feite is het gewoon internetbankieren zoals velen dat al lang gewend zijn. Het verschil is dat de leverancier, na goedkeuring van de transactie, real time een betalingsgarantie van de betreffende bank krijgt. Kiest u in een online shop voor de betaalmethode iDeal, dan krijgt u in een dropdown-menu de banken te zien die ermee werken. U neemt uw eigen bank en u kunt vervolgens in de betaalomgeving die u gewend bent afrekenen. Makkelijk: alles is al voor u ingevuld, dus u bent met één druk op de knop klaar. U moet natuurlijk nog wel inloggen met dezelfde codes die u ook gebruikt bij ‘gewoon’ internetbankieren.

De voordelen van iDeal zijn veiligheid, de betaling wordt meteen uitgevoerd waardoor u uw aankopen snel krijgt opgestuurd en gemak doordat het is gebaseerd op internetbankieren.

 


PayPal is een populair middel om online mee te betalen. Deze betaalmethode wordt veel gebruikt. Anders dan iDeal biedt PayPal aankoopbescherming. PayPal is in dat opzicht als betaalmethode te vergelijken met creditcards.

Heeft u een product ontvangen dat u met PayPal hebt betaald, maar is het product tijdens verzending beschadigd geraakt of wijkt het product sterk af van de beschrijving, dan kunt u via PayPal uw geld terugkrijgen. U moet wel zelf eerst een claim indienen.

 

overboeking
Bij een overboeking per bank of giro maakt u het desbetreffende bedrag zelf over onder vemelding van het kenmerk dat u ontvangt na de bestelling. De verwerkingstijd van een overboeking is ongeveer 2 á 3 werkdagen.